Tonnie van der Varst

creatieve concepten

Theatermaker

Ik maak eigen producties, heb een theatergroep met een compagnon en ben verbonden aan enkele (gelegenheids)collectieven

Natuurlijkfiguurlijk

Natuurlijkfiguurlijk startte in 2012 met het maken van locatievoorstellingen. Op het Cafe Theaterfestival 2012 in Utrecht won Natuurlijkfiguurlijk de publieksprijs met ‘Sprookjesbos BV’. Deze voorstelling heeft Natuurlijkfiguurlijk omgeschreven tot kindervoorstelling en gespeeld op o.a. het Spektakel op Ijburg op het Diemerstrand in Amsterdam. Momenteel speelt Natuurlijkfiguurlijk met name op (theater)festivals en speelt daar zelfbedachte performances, acts en voorstellingen. Ook is Natuurlijkfiguurlijk in het bedrijfsleven actief, onder andere als randprogrammering bij bedrijfsevents.

Voor meer info kijk op de site van Natuurlijkfiguurlijk.nl

Sprookjesbos BV (2012) door Natuurlijkfiguurlijk theatergroepen
Sprookjesbos BV (2012) door Natuurlijkfiguurlijk

De Wijven ETC

Het collectief de Wijven ETC – gelegenheidscollectief

EEN THEATRALE AUDIOTOUR DOOR DE CYCLUS

Theatermaker Aileen Pfauth, journalist Bianca Schrijver en muzikant Puck Cézanne nodigen je uit om op reis te gaan door de baarmoeder.

Dit is een muzikale theaterperformance van collectief De Wijven ETC waarin je een intieme, theatrale audiotour door de menstruatiecyclus beleeft, terwijl je je met een koptelefoon door een labyrint van theaterinstallaties beweegt.

In Menstruatie: de Musical daal je af naar de donkere baarmoeder, waar hallucinerende soundscapes de pijnen en processen voelbaar maken die ze veroorzaakt. De Wijven nemen je mee in een caleidoscopische baarmoederdroomvlucht vol met emoties, onthullingen en vertwijfelingen. Overvoerde personages doen ontboezemingen over zelfhaat en zelfliefde.

Menstruatie: de Musical is een ode aan menstruatie en mens-zijn en laat jou kennis maken met de vele gezichten van de cyclus. 

Voor meer informatie, ga naar de website van Menstruatie de Musical

Spaghetti Bolognese – gelegenheidscollectief

TG Spaghetti Bolognese is spontaan ontstaan uit een vriendschappelijke deelname aan festival ‘De Appelparade’in Lisse. TG Spaghetti Bolognese is een wisselende groep afgestudeerde acteurs die elkaar allemaal kennen van Theaterschool de Trap. Voorstellingen die zij hebben gespeeld zijn: ‘Spaghetti Bolognese’, ‘Sjors’ en ‘Spaghettigroep Bolognese’. De wisselende acteurs die hier onderdeel van zijn zijn Bran Remie, Bert Meutstege, Manon Blaauw, Maartje van der Heijden, Tonnes Gorgels, Marios Bellas, Tina Burger, Eric van Vuurde, Peter Meere, Tonnie van der Varst en anderen

De voorstellingen die zij maken zijn altijd specifiek gemaakt voor de gelegenheid waar ze spelen. Spaghetti Bolognese was onlangs nog actief bij het straattheater festival in Ede en tijdens de kerstshow in Baarn in 2018.

Spaghettigroep Bolognese – Cucu Huiskamer festival Sassenheim

Spaghettigroep Bolognese presenteert Spaghettiband Bolognese
Spaghettigroep Bolognese presenteert Spaghettiband Bolognese, met als speciale gast Alexander Graham Bell

Gesamtkunstwe

Gesamtkunstwe – positief fatalisme-

Gesamtkunstwe is een theatergroep, opgericht in een opwelling.

Dit Geïnspireerd door een voorstelling van de Theatertroep bedachten Mischa Barthel, Willemijn Bakker, Bran Remie en Tonnie van der Varst voorstellingen te willen maken waarbij ‘nee’geen optie was en plezier maken voorop stond.

Zo ontstond een reeks voorstellingen, gespeeld en gemaakt op diverse plekken, waaronder ‘festival Drift’ in Felix Meritis Amsterdam en ‘KIMP’  in het Mariapaviljoen in den Bosch.

Gesamtkunstwe speelt in bij Wijsgerig festival Drift (2016)
Gesamtkunstwe speelt in bij Wijsgerig festival Drift (2016)

De Onderneming

Tonnie van der Varst is als gastacteur in 2017 betrokken bij Theatergroep De Onderneming.

De Onderneming maakt en speelt theater dat een uitvergroting is van dat wat zich afspeelt in de levens van mensen van nu.

Theatergroep de Onderneming, bestaande uit Frederique Funken (1982) en Wouter Hervij (1984) is opgericht in 2014. Na het afronden van de theateropleiding aan Theaterschool De Trap, waar Frederique en Wouter elkaar hebben ontmoet, besloten ze om samen door te gaan als theatergezelschap. In april 2016 stond voorstelling De Onderneming in Het Amsterdams Theaterhuis. In september van dat jaar was het gezelschap ook te zien op het Amsterdams Fringe Festival met deze voorstelling.

De eerste voorstelling die Theatergroep de Onderneming maakte was Pas de problème in 2014. Hierin speelden ook Judy Lijdsman en Anita Walgemoet. Deze voorstelling speelde de groep in de Melkweg Amsterdam en Amsterdam Roest. Een eigentijdse voorstelling over de zogenaamde generatie Y: de generatie van de grenzeloze ambitie, oneindige mogelijkheden en de daaruit voortkomende twijfels en angsten. De voorstelling speelde zich af in een jaren ’20 burlesque club. Een voorstelling waarin het publiek ook een kijkje nam in de kleedkamer. Oftewel, de plek waar de maskers afgaan, de glitterpakjes uitgetrokken worden en waar de ware aarden onthuld worden.

Theatergroep de Onderneming speelt Scenes aan tafel 20,21,22 april 2017 - Amsterdams Theaterhuis
Theatergroep de Onderneming speelt Scenes aan tafel 20,21,22 april 2017 – Amsterdams Theaterhuis

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Tonnie van der Varst

Thema door Anders Norén